Farklı Bedenlerle Dans

Farklı Bedenlerle Dans
Dance with Different Bodies
FARKLI BEDENLERLE DANS

2001 yılında İstanbul’da Tuğçe Tuna tarafından oluşturulan ve yürütülen ‘Farklı Bedenlerle Dans’ projesi; farklı fiziksel özellikleri olan kişilerle, bedenin düşünsel, duyusal ve plastik yapısındaki çeşitliliğe ve dönüşüme önem verir.
Kendi sanatçılarını da yetiştiren, gösterilerine devam edilen proje, engel’in ne, neye, kime ait olduğuna odaklanırken, engelli beden gibi ‘ayrımcılık’ yaratan kavramları sorgulayan bir tavır barındırır.

Tuğçe Tuna bedeni; bir araç olarak görüyor ve yaşanılan, kişinin kendi politikasını sürdürdüğü alan’ olarak değerlendiriyor.

‘İlk buluştuğumuz da henüz kendi çocuklarımız da yoktu ve yeni yüzyıla yeni girilmişti. Zamanla proje yer alan bazı dansçılar sanat hayatlarının ilk gösterisi olarak Devlet Tiyatrosu Taksim‐Venüs Sahnesi'nde gösteriyi seyretmişlerdi…
Yıllar geçti… Taksim Venüs Sahnesi bile yıkıldı.
Arkadaşlığımız atölyelerimiz, gösterimlerimiz ve turnelerimizle devam ediyor, her dönem alanımıza yeni bedenler dahil oluyor.’
Farklı Bedenlerle Dans projesi 2016’da 15. yılını kutlayacak.

‘Farklı Bedenlerle Dans’ Türkiye’nin alanında ilk ve tek yanısıra Avrupa’da da çalışma metodları ve performansları ile ilgi gören bir projedir.
Koreograf, çağdaş dans ve performans sanatçısı, yönetmen, akademisyen olan Tuğçe Tuna; ‘Farklı Bedenlerle Dans’ projesi kapsamında uluslararası platformlarda çoçuklar, yetişkinler, eğitmenler, fizyoterapistler ve sanat terapistleri için özel tasarlanan atölyelerini de gerçekleştirmektedir.

‘Farklı Bedenlerle Dans’
Konsept, Koreografi, Metin ve Yönetim:
Tuğçe Tuna
2015 Performans Sanatçıları; Sedat Akçam. Pınar Akyüz. Sezer Arıçay. Begüm Balcıoğlu. Gülçin Erdiş. Muhsin Öngel. Gasia Papazyan. Kerim Keküç. Sinan Özer. Aynur Yıldırım. Tuğçe Tuna.
Müzik: Vahit Tuna. Fati Fehmiju. Marianne Faithfull. Dolores O'Rordan. Ah! Kosmos.
Grafik Tasarım: Vahit Tuna


https://www.facebook.com/Farklı-Bedenlerle-Dans-804151106322872/

https://youtu.be/EObFpFtxqPA
Genellikle uç' tuğumuz, uç olduğumuz doğrudur:)


https://www.youtube.com/watch?v=wNnLctBPoBo

Yorumlar

Popüler Yayınlar